30 Eylül 2010 Perşembe

BOSTAN KEBABI

İnsanlar ne garip hiç elindekiyle yetinmeyi bilmiyor. Mesala ben geçen aylarda zamanım yok diye şikayet ediyordum. Şimdi çalıştığım yerde daha geç çıkıyorum ve cumartesi günü de çalışıyorum. Şimdi hiç zaman bulamıyorum. Gerçekten sahip olduklarımızın değerini kaybedince anlıyoruz.
Şu patlıcanıda çok severim. Közlemesi, kızartması herşeyiyle güzel sebze. Bostan kebabını kızartarak da yapabilirsiniz ama hafif olsun diye kızartmadım. Zaten kilolar aldı başını gidiyor. Bir yerde dikkat etmek lazım.

  • 1 kilo bostan patlıcan (5 adet)
  • 500 gr. kuşbaşı
  • 2 adet soğan
  • 3 adet biber
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz

Üzeri için:

  • 1 domates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Patlıcanlar saplarıyla birlikte soyulur. Tuzlu suda bekletilip kurulanır. Biraz tuz ve sıvıyağla karıştırılıp fırın poşetine konur. 200 dereceli fırında 40 dk. pişirilir.
Soğan yemeklik doğranır ve sıvıyağda sotelenir. Et ilave edilip suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Salça eklenip karıştırılır. Doğranmış biber ve domates eklenip pişirilir. (ben düdüklüde pişirdim.) Pişen ete tuz ve bezelye eklenip 5 dk. daha pişirilip ocaktan alınır.
Patlıcanlar ikiye ayrılır ve kaşıkla içi açılır. İsterseniz patlıcanları bütün olarak kullanabilirsiniz. Karnıyarık gibi. Etle doldurulur. Üzerine bir dilim domates konur ve kaşar peyniri rendesi paylaştırılır. Sos malzemeleri karıştırılıp tepsiye dökülür. Fırında kaşar eriyene kadar pişirilir.

15 yorum:

SerpiL dedi ki...

ellerine sağlık metin çok sever bu kebabı.yapmayalıda baya oldu.bu kış bende yapayım

yemekbiraşk dedi ki...

ellerine sağlık hem görüntü hem lezzet süper olmuş
sevgiler

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık canım enfes görünüyor

yetur dedi ki...

çok severim canım.ellerine sağlık.güzel bir gün diliyorum.sevgiler...

Fuat Gencal dedi ki...

Çok leziz ve çok güzel görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

anneanneninemekleri dedi ki...

Harika görünüyor ellerine sağlık.

PEPELA'S GARDEN dedi ki...

Süper görünüyor..
Ellerine sağlık,sevgilerimle :)

lezzet sefasi dedi ki...

Hafifi, saglikli, lezzetli super gorunumlu bir yemek olmus.Ellerine saglik canim.
Sevgiler,
Sefa

Ballı Cimcime dedi ki...

Çok güzel gözüküyor, akşam yemeği için harika bir fikir. Ellerine sağlık canım, sevgiler.

reyhandan dedi ki...

Ziyaretin için saol,kebabında çok güzel görünüyo eline sağlık.SELAMETLE...

annemineli dedi ki...

Periciğim inan çok hoş bir lezzet olmuş, çok severim, ellerin dert görmesin,aklıma düştü bende yapayım..Sevgimle öptüm....

MUTFAKISTAN dedi ki...

HARIKA OLMUS MISS GIBI
PATLICANLAR KOZLENINCE HEM HAFIF HEM DAHA LEZZETLI OLUYOR
ELLERINE SAGLIK
SEVGILER

saniyesultan dedi ki...

patlıcanın neyi olsa yerim....çok da lezzetli gözüküyor....

Birsel ve İrem dedi ki...

Patlıcanın her halini çok severim ama bu en sevdiklerim arasında. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Afiyet olsun.
Sevgiler.

Sevil dedi ki...

pericim bu nefis lezzete bayılıyorum inan bana ellerine sağlık
afiyet bal olsun

sorma bende zamanım yetmiyor diye yakınıyorum dediğin gibi gün güne zaman hiç ama hiç yetmemeye başlıyor :)