6 Ekim 2010 Çarşamba

EVDE CİPS YAPTIK


Hafta sonumuz yine evde geçti. Eşim çalıştı bizde Doğukan la evde vakit geçirdik. Bir yandan ev işi yaptık , bir yandan oyunlar oynadık.

Benim cips, kraker v.s. yiyeceklere pek merakım yoktur. Eşim benden beterdir. Diyelim akşam film seyredelim yanında da cips yemek istersin ayda yılda bir. Yediğine pişman eder "o yağlı, tuzlu şeylere nasıl yiyosun, kimbilir nasıl yapıyolardır?" diye söylenir ve cips aldığına pişman olursun. Biz fazla yemeyince Doğukan da pek istemiyor. Bazen markette gidince istiyor ama bir iki parça zor yiyor. Lafı ne çok uzattım ve patates cipsini evde denedik. Hazır satılanlardan hiçbir farkı yoktu. Bir kaç saat sonra bile hala kıtır kıtır duruyordu, gönül rahatlığıyla tükettik. Eşim çok beğendi niye daha fazla yapmadın diye söylendi.




İstediğiniz kadar patates soyulur yıkanır. Rendenin ince doğrama tarafıyla yada patates soyucuyla incecik doğranır.
1 saat suda bekletilir ve bekletme sırasında suyu 1-2 kez değiştirilir.
Patatesler mutfak havlusunda kurulanır.
Orta ateşte kızartılır.

Fazla yağını çekmesi için kızaran patatesler mutfak havlusuna çıkartılır.

12 yorum:

ümmühan dedi ki...

Ailece cips yeme gibi bir alışkanlığınız olmaması ne güzel, böyle olunca çocuğunuzun da fazla tüketmesini engellemiş olursunuz, biz de tam tersi abur cubura bayılıyoruz :(
Ellerine sağlık, ben de deneyeyim bu şekilde, baharatlar da konulabilir belki içine değil mi?

kalpkurabiye dedi ki...

ohh ne iyi yapmışsını maşallah:))
afiyet bal şeker olsuunn:))

yemekaski.com seçil dedi ki...

ne güzel evde tertemiz mis gibi yapmışsın.. katkı maddeleri olmadan.. ellerine sağlık.. bir tabakta ben aldım şimdi yiyeyim yaprak dökümünü izlerken :))

lezzet sefasi dedi ki...

Eellrinize saglik sizin ve Dogukan. ehh babayada yemek dusmus.afiyet olsun nediyelim
Sevgiler
Sefa

YeMeK vAkTi dedi ki...

Nefis görünüyor ellerine sağlık pekte severim olsada yesem:)))

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Beni kızlarım cips hastası. Ne dersem diyeyim asla fikirlerini değiştiremedim.
Evde yapılınca hiç olmazsa daha sağlıklı ve hijyenik olur. Görüntüsü çok güzel.
Sevgiyle kal.

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel evde yapınca en azından katkı maddesi içermiyor.

balböcükleri dedi ki...

bak biraz yağla tuzla baharatla yağlı kağıt serilmiş fırına ata. böyle daha az yağlı ve sağlıklı olur.ellerine sağlık

saniyesultan dedi ki...

ikimizde patates kızartmasından dem vurmuşuz.
vallahi ben bu şekilde evde yapılmış olanını çok severim.

susamcorekotuFeriha dedi ki...

EVDE YAPILANI EN İYİSİ ŞİFA OLSUN HAYIRLI CUMALAR

mutfakteyze dedi ki...

Ellerinize sağlık...

nihalasli dedi ki...

haha sanki babami anlatmissiniz .Aynen cekirdek-cips yediginize pisman olursunuz.Allahtan esim bir sey demiyor.Gerci isin kotusu belki de bu:) kilo aldi basini gidiyor.
Denicem cunku patatesi cok seviyorum.Merak ettim 1 saat su da neden bekletiyoruz?