- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 125 gr. margarin (biraz arttırılmalı)
- 2 çorba kaşığı tahin
- 1 paket vanilya
Unu teflon tavada ve kısık ateşte 15 dk. sürekli karıştırarak kavurun. Margarini ayrı bir tavada eritin... Kavurulan un ılıdıktan sonra içine şeker, vanilya,tahin ve erimiş margarini ilave edip elinizle iyice yoğurun. Bir borcama elimizle sıkıca bastırarak düzeltin ve buzdolabında yarım saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
11 yorum:
ilk defa duydum ama çok güzel görünüyor eee sende tadı süper dediğine göre denemekte fayda var.ellerine sağlık afiyetler olsun
Çok nefis olmuş,olsada yesek....
ilğinç hiç böylesini denemedim ellerıne saglık
ilk defa şerbetsizini gördüm ama inan çok severim un helvasını asıl olan o güzel kıvamı tutturmaktır şimdi orada olsamda tadına bakabilsem keşke sevgilerimle canım arkadaşım
Şerbetli şerbetsiz hiiç farketmez siler süpürürüm valla:)
merak ettim kurabiye gibi çayla süper olur
ellerine saglık canım.ilk defa duydum.ama nefis gözüküyor.
Çok güzel görünüyor.
İyi haftalar canım.
Sevgiler.
eskiden çok yapardım ama şerbtetsiz hiç yapmadım eline sağlık
un helvasını bende çok severim fakat bu şeklini hiç denemedim,ellerine sağlık....
bu helvayı erxurumda yemiş ve gerçekten çok beğenmiştim....ellerine sağlık canım çok güzel olmuş...
Yorum Gönder