7 Aralık 2009 Pazartesi

HAMBURGER VE AKVARYUM


Herkese iyi haftalar,
Bloguma bişey yazmayalı beş gün olmuş. Biraz yogunluktan biraz tembellikten yazamadım. Arada bir üzerime rehavet çöküyor. Yakında kurtulurum inşallah.
Bu haftasonu evde vakit geçirdik. Havaların soğuk olması ve Doğukan'ın tam iyileşmesi için kalabalığa pek girmek istemedik. Evde Doğukan'ın canı sıkılmasın bir de özlediğimiz için hamburger yapalım dedik. Doğukan sevindi bu fikre sürekli sordu "ne zaman yapcaz" diye. Hamburger ekmeklerini hazır aldık ama biraz bayatmış. Onun dışında güzel oldu. Doğukan da severek yedi hepsini. Dışardan aldığımızda bile bu kadar yemiyordu. Bir dahakine ekmeğide evde yapmayı planlıyorum.



Köftesi için:

  • 300 gr. kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz, kimyon, kekik
  • 6 adet hamurger ekmeği

Garnitüri için:

Soğan, domates, salatalık turşusu, Kıvırcık (göbek), Ketçap ve Mayonez

Köfte için soğan ve ekmek mutfak robotunda doğranır. Kıyma, baharatlar ve soğanlı ekmek karışımı karıştırılarak yoğurulur. Buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Dinlenen köfteler altı parçaya bölünür. Elde yassı köfteler yapılarak yağsız teflon tavada pişirilir.Soğan, domates ve turşu halka halka doğranır. Hamburger ekmeğinin arasına garnitürler ve köfte konup afiyetle yenir.



Uzun zamandan beri hep bir akvaryum almak istemiştim. Geçen gün kardeşim almış. Eve değişik bir hava kattı. Önce yer bulmakta baya zorlandık kendi evime kurmayı düşündük ama sonunda annem bir yer buldu. Doğukan'ın çok hoşuna gitti. İçinde 6 adet balık vardı ertesi gün gidip annemle 2 balık daha aldılar ama biri bir gece yaşadı. Ona üzüldük. Bir kaç tane daha balık almak istiyoruz zamanla.

Balıklara Doğukan la birlikte isim bulduk. Genelde Galatasaraylı futbolcuların ismini koyduk ama Beşiktaşlı olan dayı ve babanın pek hoşuna gitmedi. Birkaç tanesine bjkli futbolcuların adını koyduk. Doğukan'ın en çok sevdiği renkleri sarı kırmızı olan çöpçü balığı Arda adını koyduğumuz balık.

5 yorum:

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

:) çok güzel ya. ALLAH acil şifalar versin. Doğukan gözünü akvaryumdan alamıyor zaten. Artık başından ayrılmaz gibi geliyor bana:) Ve onları mutlu etmek o kadar sevap ki...

balböcükleri dedi ki...

e gelelim bu akvaryumu kutlamaya ıslatalıııııım:)

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

En guzeli ev yapimi hamburger degilmi? En azindan rahat rahat yiyor insan... :) Bende artik evde yapiyorum.

TATESAL dedi ki...

Ne kadar dinşendirici ve huzur verici bir uğraşı akvaryum....bakarken dalıp gidiyor insan çocuklar da bayılıyor ama temizliği zor diye eve almıyorum her işte olduğu gibi bundada bana kalacağı için korkuyorum....
Hamburgeri ham yapmak geldi içimden şimdi,enfessssss.....
Delikanlıyı öpüyorum....

esr@ dedi ki...

Ellerine sağlık hamburgeri bende çok severim. Benimde bir akvaryumum var. Ama seninkinden küçük. Çünkü daha önceki akvaryumumuz çok büyüktü ve temizliği zor. Sana tavsiyem akvaryuma 1-2 yemek kaşığı kalın tuz dök. Balıklar daha uzun yaşıyor. Su eksilip ekledikçe tuz ilave edebilirsin.