8 Aralık 2009 Salı

TAVUK PAÇASI

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak değişik bir çorba. Görüntüsü, kokusu işkembe çorbasını andırıyor. Yapımı pratik ve lezzetli bir çorba.
  • 1 adet tavuk budu yada gögsü
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4-5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • Tuz, pul biber, nane

Tavuk etini haşlayalım. Kemiklerini ve derisini ayırıp küçük doğrayalım. Tencereye unu, yumurtayı, yoğurdu alıp çok az su ekleyerek topraksız kıvama gelene kadar karıştıralım. Suyu haşlanmış tavuk etini ve dövülmüş sarımsakları ekleyelim. Çorbayı ağır ateşte karıştırarak üzeri göz göz olanak kadar pişirelim. Ateşten almadan önce tuzunu ekleyelim. Ayrı bir tavaya tereyağını alıp eritelim. Naneyi ve kırmızıbiberi ekleyip ateşten alalım. Naneli biberli yağı ve çorbanın üzerine gezdirip servis yapalım. İsterseniz sirkede ekleyebilirsiniz.

3 yorum:

Küçük Sofra dedi ki...

Ellerine sağlık. Güzel görünüyor..
Paçayı sevmem ama bunun içinde but olduğundan denemeye değer.

birsence dedi ki...

tatlım şekerim pericim yan komşumda çok güzel yapıyor tıpkı senin gibi ellerine sağlık...

yeşim dedi ki...

yapan ellerin gönlün dert görmesin arkadaşım nefis görünüyor...mutlaka deneyeceğim...öptüm kocaman sevgiler...