- 1 adet tavuk budu yada gögsü
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 4-5 su bardağı tavuk suyu
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- Tuz, pul biber, nane
Tavuk etini haşlayalım. Kemiklerini ve derisini ayırıp küçük doğrayalım. Tencereye unu, yumurtayı, yoğurdu alıp çok az su ekleyerek topraksız kıvama gelene kadar karıştıralım. Suyu haşlanmış tavuk etini ve dövülmüş sarımsakları ekleyelim. Çorbayı ağır ateşte karıştırarak üzeri göz göz olanak kadar pişirelim. Ateşten almadan önce tuzunu ekleyelim. Ayrı bir tavaya tereyağını alıp eritelim. Naneyi ve kırmızıbiberi ekleyip ateşten alalım. Naneli biberli yağı ve çorbanın üzerine gezdirip servis yapalım. İsterseniz sirkede ekleyebilirsiniz.
3 yorum:
Ellerine sağlık. Güzel görünüyor..
Paçayı sevmem ama bunun içinde but olduğundan denemeye değer.
tatlım şekerim pericim yan komşumda çok güzel yapıyor tıpkı senin gibi ellerine sağlık...
yapan ellerin gönlün dert görmesin arkadaşım nefis görünüyor...mutlaka deneyeceğim...öptüm kocaman sevgiler...
Yorum Gönder