26 Mayıs 2009 Salı

İNCİR REÇELİ


Şimdi incir reçeli yapmanın tam zamanı. Geçen gün babam almış getirmiş annem de reçelini yaptı. Yiyenler çok beğendi, bana sorarsanız ben reçel yemediğim için tadı hakkında yorum yapamam ama görüntü şahane.



  • 150 adet incir

  • 2 kilo şeker

  • 4 su bardağı su

  • 5-6 adet karanfil

  • 1 paket vanilya

  • Yarım limon suyu

Önce incirleri biraz suda haşlayın. Haşlanan incirleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra parmak uçlarınızla incirleri sıkarak bütün suyu çıkarın ve ayrı bir tabağa alın. (Haşlanan incir sünger gibi suyu çektiği için sıkılması gerekiyor. Sıkılan incirler küçülüp inceliyor ama şerbetle kaynayınca tekrar şişiyor)Şerbet için şeker ve suyu tencere alıp kaynatın ve karanfilleri ilave edin. Kıvam almaya başlayınca vanilya ve incirleri ilave edin. 15-20 dak. kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.


12 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Tatlı ile benimde ram yoktur...
Ama görüntü çok hoşş annenin ellerine sağlık....

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

ben ilk kez 20li yaşlarımda bir arkadaşımda yemiştim..hatta incir sevmiyor olmama karşın çok beğenmişim.o yüzden güzel olduğunu söyleyebilirim.sevgiler canım...

şirinem dedi ki...

marifetli pericim ne güzellikler yapmış yine incire bayılırım bir İzmirli olarak helede tazesine :) ellerin dert görmesin

karamel mutfak dedi ki...

burda incir olmadıgından vallahi vaktini bile unuttum anneme söyleyeyimde yapsın bayılırım vallahi ellerinize salık.

Eylem dedi ki...

bende bu aralar incir reçeli tarifi arıyordum teşekkürler.

SerpiL dedi ki...

sen pek reçel sevmezdin şaşırttın beni

hanife dedi ki...

ben hiç incir reçeli yemedim ama görüntü o kadar güzelki ye beni diyor

Prima Rima dedi ki...

Ben sevmem incir reçeli;ama çilek reçelini ver bak nasıl göturuyorum:):)

cansudere dedi ki...

reçeli sevmeme ama bir arkadaşımda incir reçeli yemıştım ve cok hoşuma gitti sevgiler...

defneylebirlikte dedi ki...

harika harika görünüyor.ellerine sağlık ama bence tadına da bakmalısın.

minikmimik dedi ki...

harika bişey..reçeli birtek incir ve karpuz kabugundan olursa yerim ..lokum gibidir şimdi..ellerinize saglık

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

En sevdiğim reçel bu işte. Olmamış incirden yapılır Adana'da da. Ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Sevgiler...