22 Mayıs 2009 Cuma

POŞETTE BALIK VE HAMUR KIZARTMA

Şimdi balık mevsimi değil ama benim daha önceden alıp buzluğa koyduğum balıklar vardı. Fazla zamanı geçmeden pişirmek lazım. Bu aralar fırın poşetine takmış durumdayız. Balıklarıda poşette pişirdik. Çipura, patates, soğan, domates, limon dilimi, biber ve maydonoz poşete konur. Tuz ve az zeytinyağı ilave edilir. Poşetin ağzı bağlanır ve fırın tepsisine dizilir. 200 dereceli fırında pişirilir.

















Daha önce Hanife'nin blogunda gördüğüm ve merak ettiğim hamur kızartmayı kahvaltıda yaptım. Tadı çok güzeldi. Kızartma olmasına rağmen fazla yağlı değildi. Tek sorun benim hamuru çok ince açmamdı. Tarifi için buraya tıklayınız.

12 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

CANIM NE KADAR LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR.

GüLCaN dedi ki...

hamur kızartması çok yağlı oluyo diye yapmıyorum ne zamandır. şimdi canım istedi.

GüLCaN dedi ki...

mimledim seni canım...

şirinem dedi ki...

poşette herşeyi kızartıyorum ama hamuru ilk defa gördüm deneyeceğim teşekkürler canım

SerpiL dedi ki...

kız o balığın üstüne sıkıcan limonu ııımmm nefis

Eylem dedi ki...

benim balıkla pek aram yok aslında.ama eşim ve oglum bayılır.ellerine saglık.

tatesal dedi ki...

Balık için harika bir fikir!!!
hem daha az kokar sanırım hemde zahmetsiz...Afiyet olsun yiyenlere...

tatesal dedi ki...

Balık için harika bir fikir!!!
hem daha az kokar sanırım hemde zahmetsiz...Afiyet olsun yiyenlere...

hanife dedi ki...

eline sağlık arkadaşım ikiside çok güzel olmuş afiyet şifa olsun hamur kızatmasını beğenmene ve deneme çok sevindim ben de yağlı olmadığı için çok sık yaparım

pembe tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık mutlu hafta sonları:))

sihirli eller dedi ki...

ne zamandır balık yemiyorum.çook özledim balık.ellerine sağlık.

saniyesultan dedi ki...

balık güzel fakat ben hamuru alayım kahvaltıda yemeye bayılırımda....