24 Kasım 2009 Salı

KANAT VE SALATA



Geçen akşam yemeğimiz. Kanatın tarifi Elif Korkmazel den. Pek bir lezzetli oldu. Salata da yanına çok yakıştı.


Kanat için:
  • 1 kilo tavuk kanatı
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı ketçap
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, kekik, karabiber, köri

Bütün malzemeler karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 200 derecede pişirilir.


Salata için:

  • 1/2 kırmızı lahana
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1/2 demet maydonoz
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz, nar ekşisi, zeytinyağı

Lahana ince ince kıyılır. Limon ve tuz ile ovulur bekletilir. Soğan, domates ve maydonoz doğranır. Bütün malzeme karıştırılır.

4 yorum:

İlknur dedi ki...

Merhabalar,ellerine sağlık gerçekten görüntü süper.Eminim tadıda öyledir.
Afiyet olsun sizlere...

Adsız dedi ki...

Bu kanatlarin cok nefis oldugu görüntüden zaten belli, ellerine saglik. Sevgiler.

Unknown dedi ki...

çok güzel bir ikili olmuş.ellerine saglık.

Pembe Tatlar dedi ki...

tavuğun herhalini çok severim canım ellerinize sağlık...