13 Mart 2009 Cuma

AÇMA

Bu açmaları daha önceden yapmıştım. Bazen hamaratlığım tutar açma, pogaça, börek, kurabiye vs. yaparım hepsi birden çok olduğu için biraz da poşetler buzluğa koyarım. Misafir gelince çıkarıyorum. folyoya sarıp teflon tavada az su ile ısıtıyorum. Taze gibi sıcacık oluyor. Özellikle bu açmalar çok güzel oluyor. Benim gibi çalışanlar için çok pratik oluyor.


  • 250 gr. margarin (oda sıcaklığında)

  • 2 su bardağı süt (ılık)
  • 1 paket maya (dr.oetker)

  • 3 yemek kaşığı şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 2 adet yumurta (akları içine, sarıları üstüne)

  • Aldığı kadar un

Margarinden 1 yemek kaşığı ayırıp bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Mayalanması için ılık yerde üstünü kapatıp 1 saat mayalandırın.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayın ve yarım santim kalınlığında inceltin. İki ucunu ters yönlere bükün ve ayrıdığınız margarinden fındık büyüklüğünde alıp birkaç kat yerine sürüp uçları birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında pişirin.

8 yorum:

karamel mutfak dedi ki...

bende burnuma gelen bu mis kokular nerden diyordum adresi bulmam zor olamadı allahtan ellerine salık.

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

eline sağlık...benim de kaçgündür aklımda da tembelliğim tuttu..sevgiler

kizilciksurubu dedi ki...

Harika olmus acmalar, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.

TAZE NANE dedi ki...

Ellerine sağlık.
Çok güzel görünüyor.
Çok beğendim.
İyi hafta sonları.
Sevgiler.

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

Açmaya bayılırım, hani sütlü sütlü kokar ya tazesi. of yaa. ben de yapim bundan yarın...

PrimaRima dedi ki...

Hamile iken "açma yapın bana" dıye tutturmusdum, o acmaları hatırladım şimdi senınkılerde süper görünüyor.ellerine sağlık.

GÖNÜLDEN ELE dedi ki...

ellerine sağlık olsun arkadaşım.
güzel bir hafta diliyorum.sevgiler

defneylebirlikte dedi ki...

açmaya asla hayır diyemem.ellerine sağlık.nefisler..