1 Mart 2009 Pazar

HAFTA SONU

Cumartesi günü teyzem ve kuzenim Serap geldi. Çayın yanına beyaz ve mor lahana salatası yaptım. Bizim evde yoğurtlu salatalar çok seviliyor. Beyaz lahana dolması yapılırsa iç kısmı muhakkak salata yapılır. İşte size çay saatinde ve akşam yemeğinde yapabileceğiniz pratik salata tarifi.
1. MOR LAHANA SALATASI






Yarım mor lahanayı doğrayıp biraz sıvıyağla 10-15 dk. kavurun. Yoğurt, mayonez ve tuz ekleyip karıştırın.






2. LAHANA (BEYAZ) SALATASI





Bir küçük lahananın 1/4 ini ince ince doğrayın. Yarım limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın. Yoğurt ve 1-2 yemek kaşığı mayonez ilave edip karışrın. 1 adet rendelenmiş havuçu tabağın kenarlarına koyup, ortasına nane dökün. Ceviz ile süsleyin.




Pazar günü biraz gezmeye çıktık. Dört bir yanımızda alışveriş merkezleriyle dolu bizde en yakın alışveriş merkezine gittik. Doğukan'ı önce jetonlu arabalara bindirdik. En çok aşağıda resmini çektiğimiz kırmızı arabaya bindi. Nedense çocukların çoğu o arabaya binmek için istiyor. Binen çocuklar da inmek istemiyor ve bağıra bağıra ağlıyorlardı.

Sonra alt kattaki pet shop'a indik. Oranında önü kalabalıktı bizim gibi çocukları ile gelen aileler vardı köpeklere bakıyorlardı.Biz de en çok köpeklere ve yeni doğmuş hamsterlara baktık. Sonra içeride bulunan akvaryumlara baktık. Ben çok istiyorum eve akvaryum almayı ama eşim pek düşünmüyor. Bende akvaryum almıyorsun bari fanusda 2 balık alalım diye söyleniyorum. Doğukan da istiyor ama merak ediyorum alınca ne yapıcak diye.

Biraz da Doğukan için alışveriş yaptım. İndirimde çok güzel ürünler vardı. Doğukan sıkılmış olucak ki mağaza da bizimle saklambaç oynadı. Birinde bekleme yerinde masanın altına, birinde reyonun içine saklanmıştı. Neyse sağ salim eve döndük.




















11 yorum:

kardelen dedi ki...

Salatalar çok lezzetli görünüyo özellikle beyaz lahana çünkü beyaz lahanayı çok severim salatasını denememiştim . bu tarifide deneyeceğem teşekkürler.Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık, salatasız bir sofra düşünemiyorum. Bu hazırladıkların da çok çok güzel görünüyorlar.

esr@ dedi ki...

ellerine sağlık canım. Akvaryum çok zevkli. Bizde 1 ay önce aldık. Her akşam onlara bakıp dinleniyorum.

Adsız dedi ki...

bi ara ben de akvaryum almıştım. balıklarım minicikti aldığımda büyüttüm onları sonra öldüklerinde üzüldüm bi daha da almadım. şimdi de istemem almak ama belki ilerde Egemen isterse bi fanusla japon balığı alabilirim.
çocukların sorumluluk duygusu gelişiyomuş. Doğukan'a alırsan çok mutlu olur bence...

Lezzet Gemisi dedi ki...

BİZDE SALATASIZ SOFRA KURULMAZ. BEYAZ LAHANA SALATASINI HİÇ YAPMADIM. İLK FIRSATTA DENİYCEM. İKİSİ DE BİRBİRİNDEN LEZİZ GÖRÜNÜYOR... ELLERİNE SAĞLIK. GÜZELLİKLERLE DOLU BİR HAFTA DİLİYORUM CANIM. SEVGİLER...

simayhobievi dedi ki...

salataları değişik tarifleri bende çok seviyorum ve yayınlamaya çalışıyorum eline sağlık canım

SMİLENA dedi ki...

salataların çok güzel.doğukan da çok tatlı...

TAZE NANE dedi ki...

Salatalar harika görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

sihirlirloklava dedi ki...

beyaz lahana salaasını hiç yapmadım ama mor lahanayı severim. bu arada akvaryumu oğlum isediği için ben de aldırmıştım.1 ay kadar sonra bakmaz oldu.çocuklar çabuk sıkılıyor.ama izlemesi insanı dinlendiriyor..sevgiler

Primarima dedi ki...

Bizim Gülcanımızın kuzeninin bloğu var ve benim haberim yok, olacak şeymi şimdi bu?
Duydum ve koşdum geldim birde bakdım oh oh neler var neler:) bir kere en sevdiğim krep var hemde bohçalısından, lahana salatası var en morundan :)
bundan sonra takip listemdesiniz...
ellerine sağlık.
kocaman sevgiler.